Хирург од кумановската болница почина од коронавирусот

Хирургот од кумановската болница, д-р Драган Тасевски почина од последиците на коронавирусот, пишуваат неговите колеги по социјалните мрежи.

„Од “неопасниот”вирус, јас би рекла од најнепредвидливиот вирус, вчера изгубивме колега од кумановската болница, хирургот Драган Тасевски. Нека му е лесна земјата, а со свои 60 години не беше за во земја…Колку се е релативно, денес сме тука, утре не сме. Вирусот е дефинитивно руски рулет. Нека почива во мир, тажно, навистина тажно….веројатно јас како паталец поинаку го доживувам вирусот…“, напиша неговата колешка, анестиологот од кумановската болница, д-р Гордана Николиќ.