Han: Përgjegjësia për mosmarrjen e datës është te BE-ja, jo në Maqedoninë e Veriut dhe Shqipërinë

Eurokomisari për Zgjerim, Johanes Han, theksoi në Tuiter se përgjegjësia për humbjen rreth fillimit të negociatave është te Bashkimi Evropian.

“Përgjegjësia për sulmin nuk është te vendet (Shqipëria dhe Maqedonia Veriore), të cilët me të drejtë shpresuan në vendimin pozitiv. Ata i përmbushën obligime. BE-ja është përgjegjëse që nuk ka arritur t’i përmbush premtimet për shkak problemeve të brendshme. Kjo e dëmton kredibilitetin e BE-së jo vetëm në Ballkanin Perëndimor por edhe më gjerë”, ka shkruar Han.