Хакиран налогот на извршниот директор на Твитер

Налогот на извршниот директор на Твитер, Џек Дорси вчера беше хакиран и од него беа испратени расистички и вулгарни пораки до неговите 4,2 следбеници.

Меѓу пораките што Твитер по 30 минути ги отстрани беше напишано и „Хитлер е невин“.

Твитер соопшти дека е покрена истрага.