Густата магла во Скопје го пренасочи авионот со фудбалските репрезентативци во Приштина

Фото: Б. Грданоски

Авионот со кој Македонската фудбаалска репрезентациј требаше да пристигне во Скопје, поради густата магла е пренасочен на аеродромот во Приштина.

Пристигнувањето на аеродромот во Скопје беше најавено за 2:15 часот, но официјалните лица потврдија дека поради лошите временски услови, авионот од Тбилиси е пренасочен кон Приштина.

Македонската репрезентација вчера ја совлада Грузија во Тбилиси со 1:0 и за прв пат во својата историја избори пласман на завршницата на едно големо натпреварување.