Грејсленд не се продава, вели наследничката Рајли Киу


Елвис Присли, 1957

 

Мемфис – Рајли Киу, внука на Елвис Присли и наследник на Грејсленд, во неодамна поднесената жалба ја нарече продажбата на славниот имот со запленување „измама“.

34-годишната е повереник на Promenade Trust и бара да го блокира Naussany Investments & Private Lending LLC да го продаде легендарен дом на Присли во Мемфис во неправна продажба закажана за четврток, 23 мај,  дека ДОО можеби не е ни „вистински ентитет“.

Тужбата на Киу од 60 страници, добиена од PEOPLE во понеделникот, на 20 мај, беше поднесена како одговор на Naussany Investments & Private Lending LLC, тврдејќи дека нејзината покојна мајка, Лиза Мари Присли, позајмила 3,8 милиони долари и им дала договор за фонд и Грејсленд како залог пред нејзината смрт во 2023 година.

Кеиу тврди дека „белешката и актот за доверба се лажни и неприменливи“.

„Наводната договор за фонд е производ на измама и се верува дека оние лица кои биле вклучени во создавањето на таквите документи се виновни за кривично дело фалсификување“, тврди Киу во тужбата.

Таа бара од судот да одобри забрана  против Naussany Investments & Private Lending LLC, „или која било страна што дејствува заедно“ со нив „од спроведување каква било неправна продажба на имотот“.

„Според информациите и верувањата, Naussany Investments & Private Lending LLC не е вистински ентитет. Naussany Investments & Private Lending LLC се чини дека е лажен ентитет создаден со цел да се измами Promenade Trust (Фондот на Keough и порано на Lisa Marie Presley ), наследниците на Лиза Мари Присли или кој било купувач на Грејсленд на неправна продажба“, се наведува и во жалбата на Киу.

Правниот советник на Киу тврди дека потписот на Лиза Мари Присли бил фалсификуван на тие документи.

Дополнително, во тужбата се наведува дека нотарот кој наводно бил сведок дека Присли го потпишува актот, всушност никогаш не ја запознал.

Самата Присила Присли, вдовицата на Елвис Присли, се осврна на ова прашање во понеделникот вечерта, објавувајќи фотографија од Грејсленд на нејзиниот Инстаграм и изјавувајќи дека „тоа е измама“ со големи задебелени црвени букви.

Во изјавата за PEOPLE, Елвис Присли Ентерпрајз се согласи со тврдењата на Киу за измама.

Грејсленд, Мемфис, домот на Елвис во Тенеси, го наследи неговата единствена ќерка, Лиза Мари, по неговата смрт во 1977 година,