Грција забележа 269 нови случаи со корона вирус, 19 се туристи

 

Грција денеска забележа 269 новозаразени со корона вирус, објави Националната организација за јавно здравје.

Во Грција од почетокот на пандемијата забележани се 7.934 случаи.

Од вкупниот број, 1.773 се однесуваат на патувања во странство, а 3.658 на веќе познати случаи, пренесе грчка АНСА.

На респиратор се 30 пациенти, а нивната старотст е во просек 68 години/

Денеска нема ни еден смртен случај, а вкупно починаа 235 од почетокот на пандемијата.

Од новите случаи 250 се заразиле во земјата, а 19 се меѓу турсити.