Градски паркинг-Скопје утре нема да наплаќа за паркирање во зоните А, Б, Ц и Д


Фото: Б. Грданоски

ЈП „Градски паркинг“-Скопје соопшти дека утре, на празникот Свети Климент Охридски, нема да се наплаќа зонско паркирање на јавните површини со кои стопанисува ова јавно претпријатие односно на  зоните А, Б, Ц и Д. 

Како што информира, редовна наплата ќе се врши на паркиралиштата:  Зона А0- Водно, катни гаражи „Беко“ и „26 Јули“ и јавните паркиралишта „Кочо Рацин, „Треска“, Градска болница, „Нова Македонија“, АМСМ, „Народен фронт“ и Клинички центар „Мајка Тереза“.