Гори танкер во Норвешка

Голем пожар изби на танкер во близина на западниот брег на Норвешка.

Пожарот изби на еден од моторите на танкерот што превезува нафта на до терминалот.

Терминалот е евакуиран, а членовите на екипажот на танкерот помагаат во гаснење на огнот.

Сѐ уште не е позната причината за пожарот.