Горат магацини и во Наџаф

Ирачките власти објавија дека во тек е огромен пожар во повеќе од 20 магацини на пазарите на големо во Наџаф, Ирак. По експлозијата во Бејрут, за која се знае што ја предизвика но како дошло до палењето на амониумот нитрат, вчера имаше пожар во индустриската област на Ајман во Обединетите Арапски Емирати, а ова е трет настан што предизвика некои локални жители да прашаат – само муслиманските градови ли горат?