Горан Бреговиќ нов регионален амбасадор на УНИЦЕФ за Источна Европа и Азија

Србија– Легендарниот музичар Горан Бреговиќ е избран за  нов регионален амбасадор на УНИЦЕФ за Источна Европа и Азија, а титулата му е доделена на усвојувањето на Конвенцијата на ОН за правата на децата, во рамките на 141. Заседание на Интрепарламентарната унија во Белград.

-Родители или не, нашата универазлна желба е да идните генерации имаат повеќе од нас. Мислам на подобри можности, мир и благосостојба. Среќен сум што како амбасадор ќе го користам својот глас како би помогнал во заштитата на децата, изјави по повод честа, Бреговиќ.