Го кријат вистинското лице: Ова е опасниот знак од Зодијакот


Припадниците на овој знак се познати по нивната голема и моќна енергија, кои повеќето ги сметаат за „изроди“.

Кога станува збор за најчувствителните и најемотивните членови на хороскопот, Водолиите се на самиот врв.

Сепак, тоа не значи дека се чувствителни – како што велат астролозите, оние како Близнаците имаат своја скриена, темна природа.

Припадниците на овој знак се познати по нивната голема и моќна енергија, но и нивната способност да гледаат на секој проблем од повеќе агли, да го анализираат и да донесуваат паметни одлуки.

Имаат голема желба за слобода, па избегнуваат луѓе и ситуации кои ги ограничуваат.

Луѓето родени помеѓу 21 јануари и 20 февруари обично се ладни, смирени и присебни, но знаат да бидат многу сурови и да ја покажат својата друга страна доколку некој ги повреди. Водолиите се фиксен знак, што значи дека се многу стабилни, но во исто време ограничени.

Луѓето кои не ја познаваат добро личноста родена под овој хороскопски знак, нивното вообичаено однесување ќе го карактеризираат како грубо. Тие често ќе се нарекуваат некултурна личност без манири, но вистината е дека тие се однесуваат како што се чувствуваат во тој момент и Водолиите не гледаат ништо непристојно во тоа.

Нема лоша намера зад работите што ги прават, но нивните постапки може да бидат дочекани со неодобрување од луѓе кои не ги познаваат.

Исто така, припадниците на овој знак го имаат Уран во нивната родна карта, поради што имаат уникатни карактеристики – знаат да бидат нерасположени и премногу чувствителни, но тоа никогаш нема да го покажат на другите.

Честопати им е тешко да постигнат длабоки и стабилни емотивни врски, бидејќи можат да бидат променливи, но и тврдоглави, што им отежнува да одржуваат врска. Водолиите можат да имаат и лоша смисла за хумор. Често знаат да се пошегуваат на туѓа сметка или да спомнат чувствителна тема, поради што другите ги сметаат за навредливи.