Ѓаволот носи Балмен – Гизела Бундшен како деловна жена во новата кампања


Гизела Бундшен повторно се здружува со Балмен.

43-годишниот бразилски супермодел го предводи вториот дел од кампањата на француската модна куќа за нејзината колекција за пролет 2024 година на тема градина со рози. На сликите објавени во понеделник, 17 јуни, Бундхен носи два црни структурирани ансамбли украсени со позлатени рози – отстапување од шарената кампања најавена во февруари 2024 година.

Двете црно-бели фотографии ја прикажуваат манекенката како ја држи новата чанта на Balmain Jolie Madame, која според соопштението за печатот ја отсликува „легендарната силуета на куќата од средината на векот“. Кога позира со Jolie Madama чанта со бел ватиран детал, Бундхен носи црно-бел блејзер со структурирани раменици и соодветно здолниште, обете украсени со златни копчиња во облик на роза. На друга слика, манекенката носи длабока црна тоалета со висок шлиц и единечен златен розов детал на половината.

Кампањата, снимена од Рафаел Павароти, ја канализира трендовската естетика на „канцелариската сирена“, која случајно (или можеби не) беше делумно инспирирана од улогата на Бундшен во култниот-класичниот филм од 2006 година, „Ѓаволот носи Прада“.

Во соопштението за печатот, креативниот директор на Balmain, Оливие Рустинг, се осврнува на многу цитираната реплика на филмот (изречена со мртов сарказам од Мерил Стрип како уредничката на челичниот магазин Миранда Пристли) дека „цвеќињата за пролет“ се „револуционерни“.

„Но, и покрај тоа што се шегувавме за тоа, бевме решени да продолжиме да ги извлекуваме сите запирања, бидејќи со цело срце ја прифативме радоста, женственоста и бујот на розата, мирисниот цвет кој секогаш заземаше толку посебно место во многубројната градина на нашиот основач и модни дизајни“, вели Рустинг.

Подоцна додава: „И, само за да се склучи договорот, знаејќи дека Гизела имаше улога во „Ѓаволот носи Прада“ беше совршениот последен допир потребен за да се донесат целосните наши референци за цветни за пролет.