Германската економија ќе падне меѓу 4,5 и 9 отсто во 2020 година

Институтот IfW во Германија во четвртокот ја ревидираше прогнозата за раст во 2020 година за најголемата економија во Европа, како резултат на појавата на корона вирусот, предвидувајќи бруто домашниот производ да се намали меѓу 4,5 и девет отсто оваа година.