Германија: Уште 522 случаи со корона вирус

 

Бројот потврдени случаи со корона вирус во Германија е зголемен за 522, на 202.345, покжауваат денешните податоци од Институот за заразни болести „Роберт Кох“.

Бројот на смртни случаи пак порасна за четири, односно 9.090, пренесе Ројтерс.