Германија: Нови над 4.000 заразени со вирусот, 86 смртни случаи

Германија– Во Германија, бројот на заразени со новиот коронавирус се зголеми на 22.672, а 86 починаа, соопшти денеска здравствениот институт Роберт Кох.

Во таа држава до вчера имаше 18.610 заразени, и 55 починати.