Германија ги прошири мерките: карантин за секој што ќе влезе во земјата

Како што соопшти Министерството за внатрешни работи, сите лица кои доаѓаат од странство ќе мораат да се стават во карантин две недели.

Во случај на непочитување на мерката карантин, тие се соочуваат со казна од 150 до 25 000 евра.