(Галерија) Скопје за викенд е град на духови

Фото: Б. Грданоски

Скопје втор викенд е со пусти улици, без граѓани и автомобили, по 16 часот се до 5 часот наутро.

Одлуката на Владата за забрана на движење за време на викендите што се применува од минатата недела е во насока за спречување на внесување и ширење на коронавирус Ковид 19.

Од забраната се изземени земјоделците што одгледуваат раноградинарски култури и имаат неодложни активности поврзани со производство во пластеници.

За време на викендите дозволено е шетање на милениците од 20:00 до 20:30 часот, најмногу до 100 метри оддалеченост од живеалиштето.

Фото: Борис Грданоски

Пред полициски час
За време полициски час
Пред полициски час
За време полициски час
Пред полициски час
За време полициски час