(Галерија) Селфи во услови на корона вирус

Фото: Б. Грданоски

Покрај мерките на Владата за ограничување на движењето на граѓаните со цел да се спречи ширење на корона вирусот, животот во Скопје продолжува.

Граѓаните внимаваат на себе и на другите. Речиси секој носи маска.

Помладите не ја пропуштија шансата да направат селфи со маска.

Седат на клупи во парковите и покрај Вардар, но едниот на едниот крај, а другиот на другиот крај.

Децата не може да ги спречите да играат, па возат тротинети по речиси празниот плоштад. Сепак, за свој и заштита на другите имаат маски на лицето.

Рибарите уште од рано се на Вардар и фаќат риба.

Фоторепортерот на „Независен весник“ направи фотогалерија, а на фотографиите се забележува дека само питачите, незаштитени седат на Камен мост со испружена рака. Може ќе заѕвечи некој денар во неа, од ретките минувачи.