(Галерија) Апокалиптични слики од Бејрут по страшната експлозија

Кога почна да се расчистува аветинската кафеава магла, апокалиптични слики се појавија на улиците во источен Бејрут. Дури и на 4 км од центарот на експлозијата, секоја зграда изгубила некои, ако не и сите, од нејзините прозорци. Беше веднаш по 18 часот. Чадот, распрскан со џебови од розов гас, обвитка дел од местото на катастрофата. Огромни остатоци од стакло ги покрија патиштата. Дрвјата беа распарчени и базени со крв формираа барички по улиците.

Повеќе од половина град е оштетен во експлозијата во која загинаа најмалку 100, а беа повредени 4.000 лица.

Фотографиите што ги објавуваме се неверојатно сведоштво за апокалипсата што го зафати главниот град на Либан.