Франција поради екстремизам проверува 76 џамии

 

Француската влада во борбата против екстремизмот ќе преземе низа акции, масовни и без преседан, меѓу кои и проверка на џамиите.

Ова го најави министерот за внатрешни работи Жерар Дерманин.

Тој на Твитер нашиша дека една од акциите ќе биде и проверка на 76 џамии.

Дарманин истакна дека резултатот на тие екции, ако се утврдат врски со екстемизмот, ќе биде и затоврање на некои џамии.