Фотографии од местото на падот на хеликоптерот на претседателот на Иран


Спасувачките екипи на местото на падот на хеликоптерот

 

Фотографиите од местото на падот на хеликоптерот со кој се превезуваше претседателот на Иран, Ебрахим Раиси, и министерот за надворешни работи покажуваат дека навистина се работи за прилично непристапен терен во планините на провинцијата Источен Азербејџан. Исклучително густата магла е веројатно една од причините за падот на хеликоптерот, но таа ги попречи и спасувачките екипи.

Еве неколку фотографии на иранската агенција Моџ њуз од местото на несреќата, сапсувачките екипи и извлекувањето на мртвите тела.