(Фото) Заев дарувал крв

Лидерот на СДСМ Зоран Заев денес дарувал крв. Тој е еден од најактивните дарители во струмичкиот регион неколку години наназад.
Настанот беше повод за кампања на неговите приврзаници на Твитер кои го канеа министерот за внатрешни работи Наќе Чулев да дојде и да провери дали е „чист“, откако претходната ноќ го проверуваше потеклото на донациите на семејството Заеви, а ВМРО-ДПМНЕ забележа дека во кутиите – немало македонски производи.