(Фото) Се појави доказ: Ким Џонг Ун користи двојници?

Последната фотографија на Ким Џон-ун беше од 11 април кога присуствувал на состанок на партијата (Фото: КЦНА)

Водачот на Северна Кореја Ким Џонг Ун неодамна беше снимен како разговарa со двојници, облечени идентично со него во црни костуми.
Ова видео е најочигледен доказ дека Ким користи двојници, изјави британскиот „Сан“.

Видеото се појави откако Ким „исчезна“ скоро три недели, со шпекулации за тоа дали тој починал или е сериозно болен, пред да се појави ненадејно за време на посетата на фабриката за ѓубрива во Северна Кореја, расфрлајќи ги гласините неколку недели за неговото лошо здравје.

Сепак, активистот за човекови права Џенифер Зенг забележа разлики помеѓу неодамнешните и постарите фотографии на Ким Џонг Ун.
„Дали е вистинско појавувањето на Ким на 1 мај?“, Се запраша самата на Твитер. “Погледни четири работи: Заби, уши, коса, сестра!?” напиша таа.
Аналитичарите тврдат дека постојат суптилни разлики во забите, носот, брчките, фризурите и ушите што покажуваат дека на неодамнешната фотографија не е вистинскиот Ким. На сликите од пред две години се прикажани двојниците на Ким, кои заедно со него го надгледуваа лансирањето на ракетата Хвасонг-14. Исто така, имаше тврдења дека Ким можеби ја фалсификувал сопствената смрт со цел да ги изложи предавниците, наведува весникот. Според некои теории, неговиот двојник неодамна бил фотографиран поради лошата здравствена состојба на Ким или дури и смртта. Во меѓувреме, други се прашуваа дали тој го искористил своето отсуство за период на закрепнување по пластична операција, што ќе ги објасни очигледните разлики на лицето, пишува весникот.