(Фото) Сава се излеа во Загреб

 

Реката Сава која тече низ главниот град на Хрватска, Загреб се излеа од коритото по деноноќните врнежи од дожд јави Index.hr.

На Сава во Загреб се воведени мерки за одбрана од поплава.

Мерки за одбрана од поплава се воведени уште на неколку реки во Хрватска.