(Фото) Ние сме семејство: Модели-мајки во „Вог“

САД– Заедницата неодамна беше главен збор на модата. Сега самоизолацијата го насочи фокусот на вниманието врз семејствата. На денот на мајката,„Вог“ се навраќа на некои од моделите -мајки кои се фотографирани со своите деца за престижниот магазин, низ годините.

Хелен Кристенсен, 2019

Некои од овие деца, кои за прв пат се појавија во списанието, сега се ѕвезди како мајките. Одат на писти, или позираат за фотосесии. Еве, некои исклучително фотогенични семејни портрети кои се појавија во „Вог“.

Синди Крафорд, 2015
Амбер Валета, 2008
Ангела Линдвал, 2010
Аризона Мјуз, 2011
Енди Мекдауел, 1994
Изабели Фонтана, 2004
Јасмин Варсаме, 2019
Џордан Дан, 2013
Кристина Круз, 2019
Лиа Кебеде, 2011
Лили Олдриџ, 2013
Саша Пивоварова, 2019
Татјана Патиц, 2012
Каролин де Магре, 2011
Карен Александер, 2002
Паулина Поиришкова, 2007