(Галерија) Пахор положи венец на гробот на Гоце Делчев

Фото Борис Грдановски
Фото: Б.Грданоски

Откако имаа заедничка средба, претседателот на Словенија Борут Пахор и шефот на државата Стево Пендаровски положија венци на гробот на Гоце Делчев.

Претходно Пахор ги повика Македонија и Бугарија да не го одлагаат решавањето на проблемот и тоа да не биде пречка да се оддложи почетокот на преговорите со ЕУ, со порака дека кога некој договор се блокира станува се потешко да се постигне компромис потоа.

Фото: Б. Грданоски
Фото: Б. Грданоски

 

 

Фото: Б. Грданоски