(Фото) Евакуирана Ајфеловата кула во Париз

 

Ајфеловата кула во Париз денеска била евакуирана, вели безбедносен извор за Ројтерс.

Но, тој не потврдил дали евакуацијата следела поради закана за поставена бомба, како што објавија некои светски медиуми.

Околу кулата, забележливо е присуство на полицијата.