(Фото) „CORE ‘NGRATO” – публиката уживаше во познати оперски арии


 

Во рамки на 23-тото издание на манифестацијата „Есенски музички свечености“ 2022 синоќа во фоајето на Националната опера и балет се одржа концертот „CORE ‘NGRATO” – Христо Арсовски – тенор, Јане Дунимаглоски – тенор, Ернес Ибраимовски- баритон, Андреј Наунов – пијано.

Присутните уживаа во изведбите на познати оперски арии, претежно од италијански автори. На програмата беа:

Core ‘ngrato – Salvatore Cardillo
Deh vieni alla finestra – Wolfgang Amadeus Mozart
De mieibollentispiriti – Giuseppe Verdi
Tu ca nun chiagne – Libero Bovio; ‎Ernesto De Curtis
Per me giunto – Giuseppe Verdi
Non tiscordar di me – Ernesto De Curtis
O Colombina – Ruggiero Leoncavallo
Pourquoi me réveiller – Jules Massenet
Cruda funesta smania – Gaetano Donizetti
E lucevan le stelle – Giacomo Puccini
Testaadorata – Ruggiero Leoncavallo
Dicitencello vuje – Rodolfo Falvo
La donna e mobile – Giuseppe Verdi
Volver–Stavros Ksarhakos
Vesti la giubba – Ruggero Leoncavallo

(Фото: Б. Грданоски)