Филипче:Само таму каде има добра диспиплина, здравствениот систем може да го издржи ударот

Фото: Б. Грданоски

Само таму каде што има добра дисциплина, здравствениот систем може да го издржи овој удар, напиша министерот за здравство Венко Филипче на својот Фејсбук профил.

-Не постои здравствен систем во светот што ова може да го издржи сам – на теретот на рамењата само на здравствените работници, наведува Филипче