Филипче: ДЗСИ ќе прави инспекција во Велес оти има раст на заболени

Министерот за здравство Венко Филипче, денеска најави дека Државниот здравствен и санитарен инспекторат во неколку објекти во Велес ќе изврши инспекција денеска и утре, за да се утврди зошто расте бројот на заразени во овој град.
– Во Велес бележиме раст на новозаразени. Денеска и утре Државниот здравствен и санитарен објект ќе направи инспекција и утре би имале податоци за тоа зошто имаме нови пациенти – рече Филипче.
Само во последното деноноќие во Велес се потврдени нови девет случаи на заразени од корона вирус. Вчера пак, беа забележани нови 12 случаи.