Филипче апелира: Давајте точни информации при епидемиолошките анкети

Министерот за здравство Венко Филипче повторно апелира граѓаните да им даваат точни информации на лекарите.
-Лекарите се тука да се грижат за нас. Да бидеме искрени со нив и да даваме точни и целосни информации на епидемиолошките анкети. Одговорноста е наша, битката е заедничка. Од нас зависи – напиша Филипче на Фејсбук.