Фарел Вилијамс со прв машки парфем за Луј Витон – еве како мириса сончева светлина


Фарел Вилијам го промовира својот прв машки мирис за Луј Витон откако беше назначен за креативен директор на брендот за мажи во 2023 година. LVERS содржи различни интересни состојки кои имаат за цел да ја доловат суштината на самата сончева светлина.

LVERS е достапен за 225 фунти од Луј Витон и други избрани трговци на мало.

Откако беше назначен за машки креативен директор на Луј Витон во 2023 година, Фарел Вилијам сега го прмовира својот прв машки мирис со луксузната модна куќа. LVERS е неостварлив мирис кој има за цел да ја долови суштината на самата сончева светлина, особено околната светлина во природата и процесот на фотосинтеза.

Мирисот е создаден во соработка со мајсторот на парфимер Жак Кавалие-Белетру и неговата ќерка Камил Кавалје-Белетруд. Триото се одлучи за неконвенционална мешавина на состојки, вклучувајќи го и Galbanum, невообичаена смола која дава дрвенести, зелени ноти. „Тоа е состојка што не се користи со години“, објаснува Кавалје-Белетруд.

LVERS треба да стане популарен избор во наредните месеци, што ќе го направи еден од најдобрите летни мириси за мажи во 2024 година.

Шишето LVERS инкапсулира чувство на сјајност, со неговиот паметен дизајн кој го имитира ефектот на сончевите зраци. Луј Витон, исто така, нуди футрола за патување и багажник со мирис со дезен со потпис на Вилијамс, комбинирајќи стилски микс од класичниот чек на Damier и маскирниот принт.

LVERS е достапен за 225 фунти од Луј Витон и други избрани трговци на мало. Патувачката футрола Damoflage доаѓа со дополнителни 590 фунти.