„Фајнанс тинк“: Буџетска бустер доза за платите (Инфографика) 


Институтот за економски истражувања направи проценка колку пари беа потрошени за субвенции за придонеси на растот на платите. 

Како што се посочува во инфографиконот, субвенцијата за придоенси за растот на платите во рангот од 600 до 6.000 денари во времетраење од три години беше воведена во ноември 2019 година.
Нејзиниот вкупен износ од речиси 40 милиони евра во 2021 година ја рангира на второ место по обемн опо земјоделските субвенции.