Европската Комисија очекува позитивна одлука за проширувањето на Шенген-зоната


Шпанската полиција запленила три пликоа, адресирани до украинските конзулати во Мадрид, Барселона и Малага.

Во пликоата наводно имало животински очи, изјави портпаролот на министерството за надворешни работи на Украина, Олег Николенко, пренесува РИА Новости.

„Шпанската полиција од пошта запленила три пликоа за кои се верува дека содржат животински очи, а кои биле адресирани до Амбасадата на Украина во Мадрид, Генералниот конзулат во Барселона и Конзулатот во Малага“, напиша Николенко.
 

Покрената е истрага.