Еван Шпигел и Миранда Кер ќе живеат во дом од 120 милиони долари- соседи им се другите технолошки милијардери


 

САД- Записите за имотот откриваат дека по речиси две години, милијардерот и ко- основач на друштвената мрежана Snapchat, Еван Шпигел, конечно го затворил договорот за неговиот нов дом во Лос Анџелес во износ од 120 милиони долари. Долгата процедура се должи на повеќегодишното реновирање на  имотот кој во моментов сè уште се одвива. Шпигел, исто така, платил дополнителни 25 милиони долари за помал дел од земјиштето што се наоѓа веднаш до главниот имот, со што вкупната цена што ја платил за имотот ескалира на 145 милиони долари. Високата цена го прави имотот меѓу најскапо платени за дом во Калифорнија, веднаш зад другите технолошки милијардери како Марк Андреесен, Џеф Безос и Лахлан Мардок.

Сместени во Холмби Хилс директно од другата страна на замокот Плејбој, четирите соседни хектари му беа продадени на Шпигел од британскиот милијардер Иан Ливингстон, кој го купи имотот од две парцели во две одделни трансакции во 2014 и 2017 година, плаќајќи 72 милиони долари. Ливингстон ги комбинираше двата имоти во еден голем имот, а потоа започна со обнова на целото место. Имотот е исто така во истото соседство со колегата технолошки милијардер Шон Паркер, а една населба во Кањонот Бенедикт, основачот на Амазон, Безос, поседува имот од 175 милиони долари.

Во 2004 година, Кенет „Бејбифејс“ Едмондс и неговата поранешна сопруга Трејси Едмондс ја продадоа замокот во Холмби Хилс за 21,3 милиони долари на Френк и Џејми Мекорт, тогашните сопственици на бејзбол тимот Доџерс. По целосното реновирање и проширување – вклучително и поставување на затворен базен со олимписка должина, Џејми Мекорт го продаде имотот во 2014 година на Ливингстон.

Додека Шпигел и неговата сопруга, манекенката Миранда Кер, го чекаат завршувањето на нивното ново живеалиште, парот живее во замок вреден 12 милиони долари лоциран во Брентвуд, кој претходно бил во сопственост на Харисон Форд. Успешната двојка, исто така, има вила во Париз вредна 30 милиони долари, имот со лозје во Австралија и одморалиште на море во Малибу. Извршниот директор на Snapchat, исто така, сè уште ја поседува првата куќа што некогаш ја купил – дом во колиба во Брентвуд од 3 милиони долари.