Евакуирани луѓето на Црвениот плоштад поради закана со бомба

Црвениот плоштад во Москва е евакуиран поради закана за бомба.

Според руски медиуми, првично биле евакуирани само посетители на продавници, додека подоцна е наредена евакуација на целата територија плоштадот.

Очевидци велат дека познатиот плоштад е затворен целосно за движење.