Евакуирана плажа во Барселона поради бомба од Граѓанската војна

Шпанската полиција ја евакуираше една од најпознатите плажи во Барселона, по тврдењата дека е пронајдена експлозивна направа.

Специјалниот тим за деминирање на плажата Сан Себастијан соопшти дека идентификувале бомба од Шпанската граѓанска војна.

Плажата, која беше полна со луѓе е целосно евакуирана и поставен е полициски кордон.