ЕУ со специјален фонд за поддршка на стопанството погодено од коронавирусот

Претседателката на Европската комисија, Урсула фон дер Лајен, изјави дека ЕУ ќе ги искористи сите инструменти кои ѝ се на располагање за да ги поддржи стопанствата на земјите погодени со коронавирусот.

Таа по вонредната видеоконференција на евролидерите посветена на мерките за справување со новиот вид коронавирус, најави дека за таа цел ќе биде формиран специјален фонд за одговор на епидемијата.