Ер Франс воведува мерење температура на патниците и носење маски

Француската авиокомпанија „Ер Франс“ од понеделник ќе ја мери температурата на патниците и ќе бара од нив да носат заштитни маски за време на летот.

Како што се наведува во соопштението на авиокомпанијата, луѓето со температура повисока од 38 степени Целзиусови нема да можат да се качат во авионот.

Според „Ер Франс“, нивната резервација ќе биде променета за подоцнежен лет, без дополнителни трошоци, пренесува Би-Би-Си.