Експлодира гасовод во Бугарија

 

Во БУгарија денеска се случи експлозија на гасовод, а во несреќата нема повредени, пренесува порталот „Новините“.

Експлозијата на гасоводот кој оди кон Грција доведе до пукање на цевка од 200 метри пред Куалте. Она подрачје е изолирано и преземени се сите неопходни мерки за да се санира штетата и да се обезбеди нормална работа на гасоводот.