Еднo лице загина при пожар во руска електрана на Арктикот

Во руската електрана Норилск Никел на Арктикот денеска изби пожар поради краток спој.

Огнот зафатил површина од шест метри квадратни и е изгаснат.

Електраната беше во фокусот на светската јавност откако на 29 мај дојде до излевање на 21.000 тони нафта.

Компанијата Норникел, која е еден од сопственивците на термоелектраната, е најголем светски производител на паладиуми и хром.