Една од жртвите во автобуската несреќа ќе биде оперирана денеска

Се уште не се знае кога ќе бидат отпуштени настраданите од автобуската несреќа во Бугарија.Од болницата во Пирогов појаснуваат дека сите се во стабилна состојба и нема опасност по нивните животи.

Поради шокот од она што се случи, тие добија специјализирана психолошка поддршка. Две од жртвите биле оперирани вчера, а еден од нив ќе биде опериран денес. Оние кои се сместени на интензивна нега денеска се пренесени на одделението на Клиниката за изгореници и пластична хирургија.