Џордан купи еден од најбрзите автомобили во светот, цената и максималната брзина се луди


 
Не е тајна дека Мајкл Џордан има страст за автомобили и брзина, а сега купи еден од најбрзите автомобили во светот вреден 3 милиони евра.
 
Станува збор за автомобилот Hennessey Venom F5, еден од најбрзите и најскапите кабриолет на планетата.

v> 

 
Новата играчка на Џордан има 6,6-литарски твин-турбо V8 мотор во вистински американски стил и со застрашувачка моќност од 1.842 КС. Со таква моќ, тој е способен да развие брзина која може да достигне неверојатни 482 km/h. Секако, Џордан веќе има одредено искуство во ултра брзи автомобили, бидејќи некогаш возел Bugatti Veyron Grand Sport кој веќе надминал 400 km/h.

 
Автомобилот на Џордан Џорданскиот Hennessey Venom F5 е еден од само 30-те вакви автомобили во светот, а неговата цена е стратосферска и чини околу 3 милиони евра.