Џонсон: Новиот вид на корона вирус значи дека претстојат тешки времиња

Британскиот премиер Борис Џонсон предупреди денеска дека појавата на новиот вид на корона вирус значи дека претстојат тешки времиња, нагласувајќи ја потребата за контрола на неговото брзо ширење.

– Знам дека беше многу, многу тешко во текот на последните неколку недели и морам да им кажам на луѓето дека ќе биде тешко, особено поради брзината со која се шири новиот вид, истакна Џонсон на прес-конференција.