Џек Шлосберг е плукнат на вујко си Џон Кенеди помладиот: И со изгледот и со кариерата

  • Џек Шлосберг, единствениот внук на претседателот Џон Ф. Кенеди, зборуваше на Демократската национална конвенција со неговата мајка, Каролина Кенеди.
  • Дуото мајка и син го поддржа кандидатот за демократски кандидат Џо Бајден и се потсети на сопствената номинација на FФК за претседател пред 60 години.
  • Гледачите брзо реагираа на Шлосберг на Твитер, забележувајќи ја неговата сличност со неговиот покоен вујко, Џон Ф. Кенеди помладиот

 

САД– Ѕвезда на Демократската национална конвенција? Џек Шлосберг, единствениот внук на претседателот Џон Ф. Кенеди (27) и неговата мајка, Кaролинa Кенеди, се појавија на виртуелниот настан преку видео за да го поддржат кандидатот за претседател на демократите, Џо Бајден и да се потсетат на сопственото прифаќање на номинацијата на претседателот Кенеди пред шест децении.

„Тоа беше повик за млади со срце, без оглед на возраста или забавата“, рече Шлосберг за говорот за прифаќање на ЏФК. „Времињата се сменија, но темите на говорот на мојот дедо – храброст, единство и патриотизам – се исто толку важни денес како и во 1960 година. И уште еднаш, ни треба лидер кој верува дека најдобрите денови на Америка допрва треба да дојдат. Ни треба Џо Бајден “.

Тој, исто така, се повика на позната реченица на неговиот дедо „Не прашувај што може вашата земја да направи за вас“ „На овие избори нашата иднина е на гласање“, додаде Шлосберг. “За мојата генерација, тоа ќе го дефинира остатокот од нашите животи. Треба да се справиме со климатските промени. Треба да се стави крај на систематската расна неправда. Треба да ја направиме здравствената заштита достапна за сите. И треба да ја обновиме економијата што им помага на работните семејства Можеме да го сториме тоа. Можеме да достигнеме нови граници само со претседател кој ќе праша што може да направи со нашата земја “.

Гледачите на Твитер, изненадувачки, ја истакнаа неговата впечатлива сличност со неговиот вујко, покојниот Џон Ф. Кенеди помладиот, кој почина во 1999 година.Има сличности и во нивните кариери.

Сестрата Каролина и братон Џон

Наместо да се упати кон Вашингтон, како и неговите други членови на семејството, Џон Кенеди помладиот, со прекар Џон-Џон, стана адвокат, новинар и издавач. Тој не отстапи далеку од политиката, иако го започна политичкото списание Џорџ.

Каролина со родителите Џеки и Џон

Шлосберг, дипломиран на Јејл и на Харвард, го следеше пробивањето на неговиот вујко во медиумите, пишувајќи за публикации, вклучувајќи ги „Вашингтон пост“ и „Тајм“, пренесува Ескваер. Сепак, тој помина време во Капитол и како онлајн- практикант на Џон Кери.

Каролина со сопругот Едвин

Каролина Кенеди, единствено жива од семејството на Џон Кенеди беше амбасадор во Јапонија по предлог на Обама. Трамп ја отповика како претседател во 2017 година. Со сопругот Едвин имаат уште две ќерки.