Две Формула 1 трки на „Силверстон“ без публика

Сопствениците на Формула 1 и организаторите на трката за големата награда на Велика Британија се договорија да одржат две трки на „Силверстон“.

Страните се договорија за прашањето за обештетување, што организаторите ќе го добијат за одржување на две трки без гледачи.

Во исто време, Формула 1 и организаторите преговараат со британските власти, кои неодамна воведоа двонеделни карантини за сите посетители во земјата.