Две билки кои не треба да се чуваат во домот: Експертите тврдат дека се енергетски вампири кои ја цицаат енергијата на домаќините


Освен што се убава декорација на секој дом, растенијата во затворен простор со себе носат и уникатни својства и енергија, а треба строго да размислиме кои цвеќиња во која просторија ги чуваме, кои можат да ни помогнат да го прочистиме воздухот, да го регулираме нивото на влажност…

Меѓу другото, треба да се земе предвид кои растенија негативно влијаат на енергијата на станот.

Две растенија кои важат за енергетски вампири се дифенбахија и монстера, бидејќи експертите тврдат дека ја исцрпуваат менталната сила на домаќинството.

Тие немаат силно влијание во големи простории, но не се препорачуваат за одгледување на овие две цвеќиња во затворен простор во мал стан.

Монстера, пак, се смета за симбол на просперитет во деловните простории.

Од друга страна, Дифенбахија е отровно растение, па затоа треба дополнително да се внимава доколку имате деца или домашни миленици.