Два земјотреси од Албанија почувствувани во Битола, Ресен и Прилеп

Во текот на раните утрински часови денеска биле почувствувани два помали земјотреси во Битола, Ресен и Прилеп.

Според информациите на сеизмолошките центри, земјотресите биле со епицентар во Албанија, а магнитудата од 2,9 и 2,2 степени според Рихтер.

Земјотресите биле е на длабочина од еден и три километри.