Два метра снег во Јапонија остави 10.000 домаќинства без електрична енергија

Обилниот снег во централниот дел на Јапонија и долж северниот брег предизвика прекин во снабдувањето со електричната енергија и околу 10.000 домаќинства се без струја.

Во префектурите Нигата и Гунма снежната покривка изнесува околу два метра,

Поради обилниот снег, што паѓа три дена, јапонскиот премиер Јошихаде Суга свика итен состанок со релевантните министри.