ДУИ води во Дебар


Според првичните резултати објавени на веб страницата на ДИК од обработени 18,15 отсто од гласовите во Дебар за градоначалник, води кандидатот на ДУИ, Хекуран ДУка со 50,57% спроти кандидатот на Алијанса за Албанците 46,39%.

Одѕивот до 18:30 часот во Дебар изнесуваше 42,70 отсто од обработени  18.551  од избирачките места.